IPB

Tervetuloa vieras ( Kirjaudu sisään | Rekisteröidy ) Kirjaudu sisään tai rekisteröidy foorumin käyttäjäksi. Rekisteröityminen on helppoa. Täytät rekisteröintilomakkeen ja vahvistat rekisteröinnin sähköpostissasi. Liity mukavaan ja kasvavaan nettiyhteisöömme nyt. Foorumin jäsenenä voit muun muassa aloittaa keskusteluja sekä osallistua niihin, voit selata jäsenlistaa ja jäsenprofiileja sekä äänestää. Pääset myös lukemaan ja keskustelemaan foorumin jäsenien foorumeihin.

5 sivua « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topic

Linkitetty · [ Ketjutettu ] · Ketjutettu+

> Vegaaninen täytekakku

Heinä
post 4.4.2011, 01:38
Viesti #46


Foorumin jäsen
**

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 104
Liittynyt: 26.2.2006
Sijainti: Helsinki
Jäsennumero: 3879



Nyt on tulossa juhlat, joihin pitäisi tehdä _iso_ kakku. Siis luultavasti uunipellin kokoinen pohja ja kolmessa kerroksessa. Kerrokset ei saa kuitenkaan olla liian paksuja, ettei tule tönkkö kakku. Mitä luulette, toimisiko tuo alla oleva ohje tähän, jos kerron kaikki ainekset kahdella? Tuleeko liian paksuja kerroksia? Riittäisikö jos kertoo 1,5:lla?

Onko kellään hyviä vinkkejä miten näin ison kakun ylipäätään saa tehtyä.. Miten saa kakun kostutettua, täytettyä ym. ettei lopputuloksena ole paksu tiivis köntti, jota ei pysty kukaan syömään dry.gif


QUOTE(nixu20 @ 14.11.2003, 11:29)
Suklaapohja: tämä x3, paistetaan kerros kerrallaan jottaa saa korkean ja kuohkean.

3dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1 1/2tl leivinjauhetta
sekoita

100g margariinia
2rkl kaakaota
1dl vettä
sulata ja sekoita aiempien joukkoon.

uuniin 200 astetta 15min

voi tehdä myös ilman kaakaojauhetta.
Itse alitoin väliin juuri isänpäivänä vadelmahilloa ja päälle vispautuvaa vaniljakastiketta(beneviva) ja päälle persikoita.  tongue.gif

Tästä pohjasta onnistuu myös erinomaisesti leivokset ja sacher kakku tyyppinen suklaa kakku jonka voi kuorruttaa suklaalla.
*


User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Karkkinami
post 4.4.2011, 02:19
Viesti #47


Foorumin jäsen
*******

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 2281
Liittynyt: 7.11.2006
Sijainti: Tampere
Jäsennumero: 4806
Ikä: 33



^Mun blogista löytyy ohje vaalealle kakkupohjalle ja suklaakakkupohjalle. Kummastakin ohjeesta tulee yksi uunipellin kokoinen kakkupohja, joten kolmikerrokseen kakkuun niitä tarvitaan tietenkin kolme.

Jos paistaa kakkupohjan uunipellillä, kannattaa pohja kostuttaa alapuolelta. Tämä käy siis niin, että kakkupohja kiepsautetaan ympäri, poistetaan leivinpaperi ja kostutetaan. Jos kakun kostuttaa paistopinnan puolelta, ei kostutus välttämättä imeydy kakkuun kunnolla, vaan jää kakun pinnalle löllymään.

Jos (ison) kakun täyttää kasvikermavaahdolla tai vastaavalla, kannattaa kakku lykätä jääkaappiin noin tunniksi jokaisen kerroksen täyttämisen välissä - tai vaihtoehtoisesti kakku kannattaa täyttää hellävaroen ja kerrosten painamista välttäen. Jääkaapissa täyte jähmettyy, jolloin kakun kuorruttaminen käy mukavammin.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
CrazyClown
post 19.9.2011, 13:57
Viesti #48


Foorumin jäsen
***

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 334
Liittynyt: 15.7.2008
Jäsennumero: 7201



Osaiskohan Karkkinami tehdä tällaisen? biggrin.gif

Tuollaiseen kun saisi ohjeet niin kyllä tekisin itsellenikin synttärikakun. Ihan vaikka ei olisi synttäreitäkään. laughing.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Esteria
post 19.9.2011, 15:07
Viesti #49


punapää
****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 940
Liittynyt: 27.9.2005
Sijainti: Oulu
Jäsennumero: 3460



Eipä se varmaan tarvi muuta ku sokerikreemikuorrutusta eri väreissä. Tekoverta saa karamelliväristä ja siirapista sekoittamalla (jotkut käyttää sitä ihan maskeeraukseen ja telkkarissa blood spatter analystit käyttää sitä analysoimiseen).

Oon ite ostanut sellasta "ruusunpunaista" geeliväriä kakkutarvikekaupasta, siinä ei ollut karmiinia. Tarpeeksi tummaa kun tekis niin se jopa saattais toimia verenä. Aioin itse siis jossain vaiheessa testata tuota verihommaa, mutta voi tietty olla että pitää ostaa erisävyistä karmiinitonta punaista. Olettaisin kuitenkin jotenkin että se ruusunpunainen toimisi, koska siirapista siihen tulee sopivaa ruskeaa väriä.

Ite kuorrutin cupcakeja tuolleen aivojen näköiseksi, pursottaa vaan pienellä tasaisella tyllalla (tai suoraa pussista) kivasti mutkille viivaa.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Karkkinami
post 19.9.2011, 17:34
Viesti #50


Foorumin jäsen
*******

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 2281
Liittynyt: 7.11.2006
Sijainti: Tampere
Jäsennumero: 4806
Ikä: 33



QUOTE(CrazyClown @ 19.9.2011, 13:57)
Osaiskohan Karkkinami tehdä tällaisenbiggrin.gif

Tuollaiseen kun saisi ohjeet niin kyllä tekisin itsellenikin synttärikakun. Ihan vaikka ei olisi synttäreitäkään.  laughing.gif
*


Toi näyttää hyytelöltä, joka on tehty aivomuottiin. Veren vois tehdä siirapista ja punaisesta elintarvikeväristä, kuten Esteria sanoi. Esim. Squires Kitchenillä on punaista vegaanista väriä, ja sitä myy esim. Leipurin putiikki.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Esteria
post 19.9.2011, 22:50
Viesti #51


punapää
****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 940
Liittynyt: 27.9.2005
Sijainti: Oulu
Jäsennumero: 3460



Mun mielestä se ei näytä hyytelöltä, vaan se näyttää tuonmalliseksi leikatulta täytekakulta, jonka päälle on mutkiteltu buttercreamia pursotinpussilla. Niin minä tekisin.

Esteria muokkasi tätä viestiä 19.9.2011, 22:50
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Nönöliini
post 27.3.2012, 13:50
Viesti #52


Rekisteröitynyt
*

Ryhmä: Uusi jäsen
Viestejä: 12
Liittynyt: 20.3.2012
Jäsennumero: 9179



Kuinkahan paljon kannattaisi laittaa kostuketta "Toimiva täytekakku"-reseptillä tehtyyn kakkuun?
(Eli tämä 190 g sinistä Keijua
9 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vanilliinisokeria
5 1/4 tl leivinjauhetta
3,4 dl sokeria
4,5 dl vettä tai kauramaitoa.

Tosin itse puolitin ohjeen litran vuokaa varten ja paiston vähemmän aikaa.)

Entä saako sen kohoamaan siten, että ei repeä pinnasta? Muuten sillä ohjeella tulee hyvä, mutta pinta tuppaa kuivumaan halkeamaan.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mää
post 29.3.2012, 00:00
Viesti #53


Rekisteröitynyt
*

Ryhmä: Rekisteröitynyt
Viestejä: 2
Liittynyt: 13.3.2012
Jäsennumero: 9171



Ei hitto alan kohta itkemään (paniikki saattaa liityä kellonaikaan, pitäisi olla jo nukkumassa.) Mä tahtoisin tehdä mun synttärikakkuun lakritsitäytteen, mutta miten ihmeessä, kun kaikessa kivassa on kaikkea pahaa. Olen siis suhteellisen tuore vegaani ja kaveripiirissä monet pitävät mua superleipojana ja en tahtoisi nyt menettää tuota vaivalla hankittua statusta. biggrin.gif Tykkään siis täytekakun täytteistä moussemaisina ja paksuina. Miten voi saada suhteellisen samanlaista lakritsimoussetäytettä, mikä pysyisi kasassa ja ei maistuisi epäilyttävälle? confused.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Enskanasu
post 25.4.2012, 19:56
Viesti #54


Foorumin jäsen
****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 623
Liittynyt: 17.7.2007
Jäsennumero: 5929
Ikä: 32



user posted image

Kävisikö tuollainen valmistuote? Se on tietääkseni vegaanista.

Tähänvois lisätä vegaanista kermavaahtoa ja kovettaa esim agarilla tai muulla, jos on liian löysää.

Tässä on joku tehnyt murhakakuntäytettä tästä ja ilmeisesti onnistunut ihan ok.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Karkkinami
post 25.4.2012, 20:42
Viesti #55


Foorumin jäsen
*******

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 2281
Liittynyt: 7.11.2006
Sijainti: Tampere
Jäsennumero: 4806
Ikä: 33



Tota Lacksuuta ei enää valmisteta sad.gif Siitä sai aikaan kyllä tosi yltäkylläistä kuorrutetta ja olisi varmasti sopinut myös täytteisiin.

Mulla ei oo antaa mitään erityistä reseptiä, mutta luulisin, että lakusta ja soija- tai kauravispistä ja vaikka suklaasta sais aikaan ihan hauskan täytteen. Lakun voi sulattaa (voi viedä vähän aikaa), samoin suklaan ja sekoittaa ne vatkatun soijavispin kanssa. Suklaata ehdotan lähinnä siksi tuohon mukaan, että mulla ei oo mitään käsitystä siitä, kuinka kiinteäksi soijavispi ja sulatettu lakritsa keskenään kovettuisivat, mutta suklaa kyllä auttaa kiinteyttämisessä. (+Suklaa ja laku sopii hyvin yhteen.)

Edit. Tai miten olis jäätelökakku? Täytä kakkupohja jäätelön ja sulatetun lakun tai vegaanisen lakritsakastikkeen kanssa, laita pakastimeen jähmettymään joksikin aikaa ja tarjoile smile.gif

Karkkinami muokkasi tätä viestiä 25.4.2012, 20:43
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Fethenwen
post 17.6.2012, 06:39
Viesti #56


Born Zippy
****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 556
Liittynyt: 7.5.2010
Sijainti: Turku
Jäsennumero: 8486



Istun täällä aamukuudelta suunnittelemassa tulevia häitäni, alkaa vissin mullakin tulla hieman morsius"stressiä" sittenkin tongue.gif

Eli siis kakkua ollaan mietitty ja kokeiltu, mutta nyt vasta hoksasin kattoo kamomillankonditoria blogista reseptit. Kuullostaa hyvältä, ja toi vichy voisi toimia aika hyvin antamaan kuohkeutta.
Mutta kysymys kuuluu, toimiiko kyseinen kakkupohja resepti myös (hääkakku blogi postaus) jos tekee sen kakkumuotissa eikä pellillä?

Kokeillaan kohta taas tekemään toista kakkua, viime kakku jonka äiskä teki niin meni ihan mönkään ku se yli-yritti ja teki jonkin ihmeen sacher kakun joka maistu vaan jauhoille, lol.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Karkkinami
post 17.6.2012, 08:18
Viesti #57


Foorumin jäsen
*******

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 2281
Liittynyt: 7.11.2006
Sijainti: Tampere
Jäsennumero: 4806
Ikä: 33



QUOTE(Fethenwen @ 17.6.2012, 06:39)
Eli siis kakkua ollaan mietitty ja kokeiltu, mutta nyt vasta hoksasin kattoo kamomillankonditoria blogista reseptit. Kuullostaa hyvältä, ja toi vichy voisi toimia aika hyvin antamaan kuohkeutta.
Mutta kysymys kuuluu, toimiiko kyseinen kakkupohja resepti myös (hääkakku blogi postaus) jos tekee sen kakkumuotissa eikä pellillä?
*


Tässä on versiointi tuosta hääkakkureseptistä kakkuvuoassa paistettuna:
http://kamomillankonditoria.blogspot.fi/20...oussekakku.html


Yleisenä huomiona muuten, että en suosittele käyttämään Alpron mantelimaitoa kakkutaikinoihin varsinkaan silloin, jos taikinaan tulee iso määrä kasvimaitoa. Oletan, että se oli syynä sille, että kakkupohjalle tapahtui outoja eli että se olikin kumimainen ja tiivis ja kaikkea muuta ällöä, vaikka samalla ohjeella tehtynä on kakkupohja onnistunut aina aikaisemmin. Alpron mantelimaito on rakenteeltaan tosi erilaista (limaista?) verrattuna muihin kasvimaitoihin, joten ehkä sen emulgointi- ja muut aineet emulgoivat myös taikinat tai jotain vähän turhan herkästi.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Fethenwen
post 17.6.2012, 22:53
Viesti #58


Born Zippy
****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 556
Liittynyt: 7.5.2010
Sijainti: Turku
Jäsennumero: 8486



Oj kiitos kovasti smile.gif

Vältän muutenkin sitä Alpron mantelimaitoa, mutta kiitos varoituksesta smile.gif

Mä voisin muuten postata tänne kuvan sitten siitä valmiista kakusta, jos vaan muistan.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
pupuankka
post 24.6.2012, 12:16
Viesti #59


umpivegaani
*******

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 2308
Liittynyt: 14.3.2003
Sijainti: laru
Jäsennumero: 660



Leivoin valmistujaisiin kolme eri täytekakkua: mansikkatäytekakun, suklaatäytekakun ja prinsessakakun.

Kaikissa käytin pohjana tämän viestin täykkäripohjaa: Ylioppilasjuhliin leivonnaisia

Kakuista tuli hyviä ja niitä kehuttiin, mutta muutama varoituksen sana:

Pohja on tosi iso ja jämäkkä, eli suosittelen leikkaamaan kolmeen kerrokseen (itselläni oli kakkusaha) ja kostuttamaan tosi hyvin, mielellään leikkaus ja kostutus edellisenä päivänä.

Täytteiksi laitoin suklaakakkuun suklaalevitettä ja vaniljakastiketta ja muihin kakkuihin vadelmahilloa ja vaniljakastiketta. Oatlyn vatkattava vaniljakastike oli liian ohutta ja imeytyi kakkuun, joku toinen kastike tai Sunnuntain kauravispi olis varmaan toiminut paremmin.

Kuorrutusvinkeistä sen verran, että Alpron Airy&Creamy toimi sulaan suklaaseen sekoitettuna hyvin suklaatäytekakun päällä, mutta muuten se voi olla kuorrutukseen liian höttöistä. Minusta Sunnuntain vispikerma on paljon parempaa ja jähmettyy hyvin kakun päälle.

Laitan vielä kuvan juhlapöydästä, olkaa hyvät:



Liitetyt pikkukuvat
Liitetty kuva
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
tiiiti
post 24.6.2012, 12:27
Viesti #60


täti-ihminen
*****

Ryhmä: Foorumin jäsen
Viestejä: 1113
Liittynyt: 22.8.2003
Sijainti: Tampere
Jäsennumero: 1049
Ikä: 27



QUOTE(pupuankka @ 24.6.2012, 12:16)
Kuorrutusvinkeistä sen verran, että Alpron Airy&Creamy toimi sulaan suklaaseen sekoitettuna hyvin suklaatäytekakun päällä, mutta muuten se voi olla kuorrutukseen liian höttöistä. Minusta Sunnuntain vispikerma on paljon parempaa ja jähmettyy hyvin kakun päälle.
*


Miun mielestä taas toi Alpro toimii kuin unelma. Vielä paremmin ois varmaan pursottunu, jos oisin malttanu pitää vispattuna jääkaapissa kauemmin kuin vajaan vartin.
user posted image

tiiiti muokkasi tätä viestiä 24.6.2012, 12:33
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

5 sivua « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
 

Eläinoikeusfoorumi on paikka eläinten oikeuksista ja kasvissyönnistä keskustelulle.
Eläinoikeusfoorumi ei ole Oikeutta Eläimille -yhdistyksen foorumi, vaan OE tarjoaa kotisivujensa alta foorumille tilaa internetissä.
Jokainen kirjoittaja edustaa itseään. Foorumin keskusteluja valvoo ylläpitotiimi.