Uutisia ja ajankohtaista

Mielenosoitus delfinaarion katolla

30.07.2014
Oikeutta eläimille -yhdistys järjesti tänään mielenosoituksen Särkänniemen delfinaarion edustalla. Osa mielenosoittajista kiipesi delfinaarion katolle. Kaksi mielenosoittajista laskeutui katolta seinälle delfinaarion sulkemista vaativan banderollin kanssa.
 
Tempauksen tarkoitus oli kiinnittää huomiota delfiinien oloihin Särkänniemessä. Mielenosoittajien mukaan pienet betonialtaat eivät ole oikea paikka valtamerinisäkkäille.
 

Vapautettu norsu itki päästyään kahleista

28.07.2014
Rajua pidettiin kahleissa vuosikymmenien ajan
Raju-niminen norsu joutui vakavien pahoinpitelyjen ja laiminlyöntien kohteeksi viidenkymmenen vuoden ajan. Se vangittiin mitä todennäköisimmin jo poikasena ja joutui elämänsä aikana myydyksi eteenpäin useaan kertaan. Viimeinen paikka, jossa norsua pahoinpideltiin oli samalla myös paikka, jossa se eli suurimman osan elämästään. Norsua hakattiin, ja se pidettiin kahlittuna piikkiketjuissa vuorokauden ympäri. Ketjut tekivät sen liikkumisesta vaikeaa, ja lisäksi se pakotettiin kerjäämään ja elämään ohikulkevien turistien ruuantähteet ainoana ruokanaan. 
 

Evira: Delfinaarion toimintalupa kyseenalainen

22.07.2014
delfiinejä meressä

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on ottanut kantaa Särkänniemen
delfinaarion toimilupaan. Eläinsuojelulain mukaan eläintarhat ja
sirkukset sekä eläinnäytökset tarvitsevat toiminnalleen luvan.
Delfinaariolle on myönnetty lupa toimia eläintarhana.

Eviran nyt antaman tulkinnan mukaan delfinaarion toiminta kuitenkin
vaikuttaa enemmän sirkukselta tai eläinnäytökseltä.
Villieläinten
pitäminen sirkuksissa on pääsääntöisesti kielletty.

Evira antoi lausunnon Oikeutta eläimille -yhdistyksen pyynnöstä.

Ota kantaa delfiinien puolesta

13.07.2014

Amerikkalainen delfiiniasiantuntija, entinen delfiininkouluttaja Ric O´Barry vaatii Särkänniemen delfinaarion sulkemista. O´Barry on entinen delfiininkouluttaja, joka on kouluttanut muun muassa Flipper-televisiosarjassa esiintyneitä delfiinejä. Nykyisin hän vastustaa delfiinien pitämistä vankeudessa. O´Barry on myös pääosassa Oscar-palkinnon voittaneessa The Cove-dokumentissa.

Ric O'Barry vieraili Ruotsissa viime viikolla Kolmårdenin delfinaarion sulkemista vaativassa mielenosoituksessa ja otti samalla kantaa Särkänniemen delfinaarioon.

Subscribe to Oikeutta eläimille - uutiset