Uutisia ja ajankohtaista

Näyttävä performanssi eläintuotannon uhrien muistolle

07.07.2015

 
Oikeutta eläimille -yhdistys järjesti tiistaina 7.7. performanssin Helsingin Narinkkatorilla. Tapahtuma oli muistotilaisuus niille noin 70 miljoonalle eläimelle, jotka vuosittain syntyvät ja kuolevat suomalaisessa eläinteollisuudessa.

– Halusin olla mukana muistuttamassa ohikulkijoita siitä, että jokainen eläin on yksilö. Pitelemässäni kyltissä oli häkkikanalassa elävä kana. Tämä kana ei saanut koskaan elää sille lajityypillistä elämää tai tuntea
maata jalkojensa alla, kommentoi performanssiin osallistunut Selma Lähteenmäki.

Särkänniemi jäi kiinni valehtelusta ja salailusta

30.06.2015

 

Vuoden 1984 syksyllä Floridan edustalta pyydystettiin viisi villiä delfiiniä. Yksi niistä kuoli pian vangitsemisen jälkeen, mutta asiasta vaiettiin vuosiksi. Neljä muuta delfiiniä lennätettiin Tampereelle. Särkänniemen delfinaario toimii eläintarhaluvalla ja perustelee olemassaoloaan tutkimuksella ja lajien suojelulla, joista ei tosiasiassa ole juuri näyttöä. Lisäksi delfinaariossa kuolleiden eläinten kuolinsyistä on annettu julkisuuteen väärää tietoa. 

Mitä muuta Särkänniemi on jättänyt kertomatta?Vammautuneita sikoja teuraskuljetuksessa ja sikaloissa

24.04.2015

Oikeutta eläimille –yhdistys on julkaissut videon tienvarteen jätetystä teuraskuljetusauton perävaunusta. Samalla julkaistaan salaa kuvattuja videoita ja kuvia kahdesta varsinaissuomalaisesta sikalasta.

Teuraskuljetusauton perävaunu oli jätetty myöhään illalla bussipysäkille kantatie 41:n varteen Huittisissa. Yhdistyksen aktivistit osuivat paikalle ohikulkumatkalla. Kuvissa näkyy ahtaassa autossa tungeksivia ja kovaa ääntä pitäviä sikoja, joista usealla on korvissa ja ihossa jälkiä tappelusta.

Valokuvaaja Jo-Anne McArthur dokumentoi sikojen oloja Suomessa

23.04.2015
Jo-Anne McArthurin kuvaamia sikoja

Eläinten elämää ihmisympäristöissä dokumentoinut kanadalainen valokuvaaja vieraili helmikuussa Suomessa. Jo-Anne McArthur kävi vierailunsa aikana kuvaamassa myös eteläsuomalaisella sikatilalla ja on nyt julkaissut sarjan siellä kuvaamiaan valokuvia.

Katso kuvat ja lue kertomus sikalavierailusta kokonaisuudessaan eläintehtaat.fi-sivustolla.

Subscribe to Oikeutta eläimille - uutiset